bouwen aan een band in alle vertrouwen

over mij

Hallo, laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Fabienne Vandeven, ik heb een grote fascinatie voor de natuur en voor dieren. Daarom heb ik besloten om van die passie een beroep maken. Ik ben reeds afgestudeerd als tuinontwerper& tuinaanleg. Mijn studie van holistisch gedragstherapeute voor honden is afgerond, die voor poezen zal in 2017 voltooid zijn.


Waarom die fascinatie?

Honden en katten zijn ontzettend intelligente dieren (alle dieren trouwens) en vertellen ons precies waar het op staat en ze zijn steeds gewillig om ons hulp te bieden. Alleen begrijpen wij ze niet altijd en luisteren we niet voldoende naar wat ze ons zeggen of duidelijk willen maken.

Het boeide me zo ontzettend dat ik me ben gaan verdiepen in de materie. Mijn eerste doel was om met mijn poezen de connectie te verhogen en mijn volgende hond volledig kon ondersteunen in zijn 'groeien’ en ‘hond’ zijn.

Uiteraard gaat het allemaal veel verder dan dat en zag ik in dat deze opleiding een levensdoel zou worden en vooral een groeipad voor mezelf. Want uiteindelijk zijn het onze dieren die ons doen groeien in ons ‘zijn’, die ons precies ‘aanvoelen’ en die ons leven zo ‘rijk’ maken.

Daarom wil ik ‘mensen’ die dieren ‘houden’ en ‘van ze houden’ helpen om deze connectie met hun viervoeter zo optimaal mogelijk te beleven, hun te helpen de band te verstevigen en te versterken door aan te geven wat het gedrag van een dier nu eigenlijk wil zeggen of hoe je een bepaald gedrag moet interpreteren.


Waarom holistisch en wat wil het zeggen?

Holistisch wil zeggen dat wij naar het geheel kijken. Het gedrag van een hond of kat wordt bepaald door de interactie met de omgeving, de opvoeding, de invloed van het gezin en de invloed van de hond of kat op zijn of haar verleden en zijn of haar genetisch materiaal en zijn of haar karakter.

Dit wil zeggen dat ik middelen en manieren uit de natuur kan toepassen. Dit kunnen bachbloesems, kruiden, edelstenen … zijn. De bedoeling is om een beeld te krijgen van het totale plaatje (het dier, zijn omgeving, en zijn emotie). Dus zowel op ethologisch, psychologisch als op alternatief gebied.


Vanuit deze filosofie en de onvoorwaardelijke liefde van mijn overleden hond ‘Ripou du pays des loups’ en de nooit aflatende steun die ik van mijn lieve kater ‘Jack Sparrow’ mocht ontvangen is de naam ‘natural pawconnect’ ontstaan.

Mr Jones en zijn zus Kitty vinden het al helemaal oké en zijn mee klaar voor onze nieuwe start.